Veertig deelnemers waren op vrijdag 27 september aanwezig bij de NPVS jaarbijeenkomst in Uden.

Tijdens het ochtendprogramma werden de NPVS deelnemers door defensie geïnformeerd over de plannen tot en met 2040 voor de thema’s Integrated Air Missile Defense, luchttransport, helikopter operaties, F-35 en de onbemande systemen. De F-16 Capability Coalition Sustainment vertegenwoordiger van de Luchtmacht heeft vanuit Kyiv middels een Teams link inzicht gegeven in de wijze waarop de Oekraïense Luchtmacht wordt voorbereid voor de gereedstelling en het onderhoud aan de F-16. De ambities en focus van het platformbestuur zijn eveneens in de ochtend gedeeld voor de thema’s onbemand, fixed wing, rotary wing en space.

Het bestuur heeft daarnaast aangegeven om in 2025 twee thema bijeenkomsten te organiseren, waaronder over het onbemande domein. Het tweede thema is nog niet bekend maar dat zal tzt met de NPVS deelnemers worden gedeeld. Indien NPVS deelnemers ideeën hebben over een thema kunnen zij dat melden bij de BDM Aerospace en Space d.trouerbach@nidv.eu.

In de middag hebben de deelnemers de laatste vlucht van de F-16 bijgewoond op de Vliegbasis Volkel waar ze een indrukwekkende speech hebben gehad van Lt Gen Andre “Jabba” Steur commandant van de Luchtmacht en werd de geschiedenis en inzet van de F-16 gepresenteerd. Afgesloten werd met de dag met een laatste fly by van de F-16 en een receptie waar de industrie en defensie aanwezig waren. Teruggekeken kan worden op een mooie en zeer informatieve dag.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws