Op 17 en 18 oktober zijn de jaarlijkse Nederland-US defensie-industriële dagen georganiseerd op de ambassade van Nederland in de VS.

Meer dan 150 overheidsfunctionarissen, marktleiders en andere belangrijke belanghebbenden waren aanwezig voor gesprekken over de industriële samenwerking met defensie en het integreren van opkomende technologieën en innovaties.

Tijdens de diverse key notes en paneldiscussies werd duidelijk dat samenwerking tussen de industrieën van beide landen en dat snelheid van opschalen en verlagen van de kosten cruciaal zijn. Naast keynotes en paneldiscussie kregen de deelnemers de mogelijkheid om te matchmaken.

Ook hebben NLR en het Amerikaanse bedrijf Skunk Works (bekend van de SR-71 Blackbird) hun samenwerking tijdens de industrie dagen aangekondigd.  NLR en Skunk Works hebben een MOU ondertekend om samenwerking te begeleiden op belangrijke gebieden zoals Europese strategische autonomie, militaire operationele analyse, technology roadmaps en meer connectiviteit met de Nederlandse industriële basis. Doel van dit project is het versterken van de defensieprioriteiten van Nederland en haar bondgenoten.

U kunt via de link hieronder meer lezen over de samenwerking tussen NLR en Skunk Works

In 2025 worden de US-NL defensie-industriedagen op 16 en 17 oktober georganiseerd.

Meer informatie over NLR en Skunk Works