Elk jaar neemt de NIDV deel aan een aantal internationale beurzen. Welke beurzen dat zijn, wordt in overleg met Defensie en Economische Zaken vastgesteld. Op deze beurzen verzorgt de NIDV het Nederlandse paviljoen voor de deelnemers en organiseren we ontmoetingen met relevante bedrijven en overheidsfunctionarissen. Voor 2025 gaat het om de volgende beurzen:

SecD-Day         Helsinki                         januari 2025

DEFEA             Athene                            mei 2025

LIMA                Maleisië/Langkawi      mei 2025

MADEX            Zuid-Korea/Busan      juni 2025

DALO              Kopenhagen                   augustus 2025

DSEI                Londen                            september 2025 (Alleen posterdeelname mogelijk)

ADEX               Seoul                               oktober 2025

Hieronder leest u meer informatie per beurs. Heeft u vragen, wilt u meer informatie, of deelnemen? Neem dan contact op met Peter Huis in ’t Veld.

SecD-Day – Helsinki  29 – 30 januari 2025

De NIDV zoekt al enige tijd meer samenwerking met de Scandinavische landen. Dat recent Zweden en Finland zijn toegetreden tot de NAVO, geeft des te meer aanleiding om meer activiteiten te organiseren om partijen samen te brengen.

In 2023 vond de eerste SecD-Day plaats, een algemene defensie- en veiligheidsbeurs waar met name de Scandinavische – en Baltische landen waren vertegenwoordigd. In 2025 is in Helsinki de tweede editie van deze beurs gepland. Op deze nieuwe defensie- veiligheidsbeurs worden de nieuwste Finse technologische innovaties en knowhow op het gebied van defensie, veiligheid, ruimtevaart en luchtvaart gepresenteerd.

Het is een tweedaags evenement dat bestaat uit een conferentie en een beurs. Het vindt plaats in het Helsinki Expo and Convention Centre Messukeskus.

De NIDV zal deelnemen aan deze beurs met een kleinschalig Nederlands paviljoen. U heeft daarbij de mogelijkheid om te participeren met een poster. Het is niet mogelijk om via de NIDV vierkante meters af te nemen.

Deze beurs wordt aangemerkt als een strategische beurs. De NIDV is momenteel bezig met de voorbereiding van een Partners for International Businessprogramma met Finland.

DEFEA – Athene 6 – 8 mei 2025

De DEFEA heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke internationale defensie- en veiligheidsbeurs waar Griekse en internationale bedrijven defensiesystemen op het gebied van land-, marine-, ruimtevaart-, nationale en cyberveiligheid presenteren. DEFEA vindt plaats van 6 tot 8 mei 2025 en wordt georganiseerd onder auspiciën van het Griekse Ministerie van Nationale Defensie met medewerking van de SEKPY, de Griekse zusterorganisatie van de NIDV.

Deelname aan DEFEA is belangrijk voor het Nederlandse en Europese bedrijfsleven. Nederland kent binnen het initiatief Partners for International Business (PIB) een samenwerking met Griekenland en er is een geïntensiveerde relatie tussen Nederland en Griekenland op het gebied van Defensie en Veiligheid.

Deelname aan deze beurs wordt daarom gezien als strategisch belangrijk. De NIDV trekt bij deze beurs samen op met het Ministerie van Defensie, COMMIT en EZ/CMP.

 Langkawi International Maritime and Aerospace (LIMA)  20 – 24 mei 2025  

Maleisië heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke zakenpartner voor verschillende Nederlandse defensiegerichte industrieën. Dat ook het Ministerie van Defensie dit een belangrijke samenwerkingspartner vindt, blijkt wel uit het feit dat nog voor het einde van 2024 er een MoU getekend zal gaan worden tussen COMMIT en het Maleisische Ministerie van Defensie.

De Langkawi International Maritime & Aerospace Exhibition (LIMA), is een beurs voor de militaire maritieme- en luchtvaartsector, die om de twee jaar wordt gehouden. De beurs bedient de regio Azië-Pacific en onderscheidt zich als een uniek defensie-evenement in dat deel van de wereld. De 17e editie van LIMA wordt gehouden van 20 – 24 mei 2025 op het eiland Langkawi, Maleisië.

Deelname aan deze beurs is alleen nog maar mogelijk met een poster in het Nederlandse paviljoen.

Maritime Defense Exhibition (MADEX)  Zuid-Korea  28 – 31 mei 2025

De MADEX, de belangrijkste maritieme beurs van Zuid-Korea, verwelkomt vele exposanten, officiële delegaties en bezoekers van over de hele wereld. Tijdens deze beurs worden nieuwe technologieën, innovaties en nieuwe producten gepromoot. In verband met de PIB ‘Nederlandse Coalitie voor Defensie en Veiligheid Zuid-Korea’ is tijdens de beurs een Nederlands paviljoen aanwezig. Dit evenement is bedoeld voor maritieme bedrijven die hun relatie met bestaande partners en klanten willen intensiveren en voor bedrijven die hun activiteiten in de regio willen uitbreiden. Het evenement wordt gehouden in Busan, in het zuidelijke deel van Zuid-Korea.

Deze beurs wordt gezien als een strategische beurs. Naar verwachting zal er ook een officiële delegatie aanwezig zijn met vertegenwoordigers van de ministeries van Defensie en Economische Zaken.

DALO Kopenhagen augustus 2025

In 2025 vindt de 13e editie plaats van de DALO Industriedagen die worden georganiseerd door het Deense “Ministry of Defense Acquisition and  Logistics Organisation (DALO)”. Deze dagen maken deel uit van het grootste evenement voor de lokale en internationale defensie-industrie in Denemarken. Deze beurs biedt de unieke gelegenheid om te praten met de Deense defensie-industrie, technici vanuit de krijgsmacht, vertegenwoordigers van de Deense MoD en andere overheidsfunctionarissen.

Naast de aanwezigheid van de Deense industrie en overheidsfunctionarissen, zullen er veel delegaties en standhouders uit Europa aanwezig zijn. In 2025 neemt de NIDV voor het eerst deel aan dit evenement met een paviljoen.

DSEI  Londen 9 – 12 September 2025

De DSEI in Londen is de grootste algemene defensiebeurs ter wereld. De DSEI brengt de belangrijkste besluitvormers, experts uit de industrie en aanbieders van innovatieve oplossingen uit de hele defensie- en veiligheidssector samen. Dit biedt de mogelijkheid voor elke standhouder en/of bezoeker om met de juiste mensen in contact te komen.

De DSEI bestrijkt alle defensie- en veiligheidsdomeinen, van land, zee en lucht tot cyber en de ruimtevaart.

Deze beurs wordt gezien als een zeer belangrijke beurs en wordt dan ook aangemerkt als strategisch. Delegaties van zowel Defensie als Economische Zaken zijn aanwezig, net zoals veel militair en burgerpersoneel van defensie.

De NIDV beschikt over een paviljoen. Deelname met een poster is nog mogelijk. Er zijn op het paviljoen geen vierkante meters meer beschikbaar.

ADEX  Seoul   21 -26 oktober 2025

Seoul ADEX is een evenement dat het beste uit de internationale lucht- en ruimtevaart- en defensie-industrie in Zuid-Korea samenbrengt. Het wordt gehouden op een militaire vliegbasis in de buurt van Seoul en omvat een binnen- en buitententoonstelling, demovluchten en seminars. Er is een indrukwekkende static-show die een goed beeld geeft van de militaire industrie, bestaande uit lucht en land.

Seoul ADEX is een kans om producten en diensten te presenteren aan een breed scala aan professionals uit de industrie. Het evenement biedt exposanten een platform om te netwerken en samen te werken met potentiële partners en klanten. Deelnemers krijgen de kans om de nieuwste technologieën en innovaties in de lucht- en ruimtevaart- en defensiesector te ervaren.

Deelname aan deze beurs valt binnen de PIB met Zuid-Korea. Vertegenwoordigers van de Nederlandse overheid zullen aansluiten bij deze strategische beurs.