EUDIS Business Accelerator is een programma dat zich richt op het ondersteunen van kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s; incl. start-ups en scale-ups) in de EU. Het 8 maanden durend programma is ontworpen om bedrijven te ondersteunen die de volgende stap willen zetten in hun digitale reis. Inschrijven kan tot 27 april.

EUDIS Business Accelerator is een programma dat zich richt op het ondersteunen van kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s; incl. start-ups en scale-ups) in de EU. De nadruk licht op digitalisering en innovatie. Het doel van dit programma is om KMO’s te helpen bij het versnellen van hun digitale transformatie en toegang te krijgen tot geavanceerde digitale technologieën. Het biedt deelnemers de kans om te profiteren van expertise, tools en financiering om hun bedrijfsvoering te verbeteren en te innoveren.

Het programma is ontworpen om bedrijven te ondersteunen die de volgende stap willen zetten in hun digitale reis. KMO’s kunnen hulp krijgen bij de adoptie van nieuwe technologieën, het verbeteren van processen en het creëren van nieuwe businessmodellen.

Inschrijving

KMO’s kunnen zich inschrijven voor een 8 maanden durend programma o.a. bestaande uit coaching, netwerkmogelijkheden. Geselecteerde bedrijven kunnen in aanmerking komen voor een voucher ter waarde van € 65.000 voor de startfinanciering.

De inschrijving sluit op 27 april a.s.

Voorwaarden om deel te nemen aan de EUDIS Business Accelerator:

  1. Kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s): Het programma richt zich specifiek op KMO’s, die voldoen aan de EU-definitie van een kleine of middelgrote onderneming (maximaal 250 werknemers en een jaaromzet van maximaal 50 miljoen euro).
  2. Focus op digitalisering en innovatie: Bedrijven die deelnemen, moeten bereid zijn om digitale technologieën te integreren in hun processen of producten. Dit kan bijvoorbeeld betrekking hebben op kunstmatige intelligentie, blockchain, cyberbeveiliging, of andere digitale oplossingen.
  3. Geografische locatie: Deelnemende bedrijven moeten gevestigd zijn in de EU, aangezien het programma specifiek gericht is op EU-lidstaten.
  4. Innovatiebehoeften: Deelnemende bedrijven moeten een duidelijk belang hebben bij het implementeren van digitale innovaties, zoals het verbeteren van bedrijfsprocessen, het ontwikkelen van nieuwe producten of het vergroten van de efficiëntie.
  5. Samenwerken met nationale Digital Innovation Hubs (DIH’s): Het programma biedt ondersteuning via Digital Innovation Hubs, die fungeren als brug tussen bedrijven en de technologie-expertise die ze nodig hebben. Bedrijven moeten openstaan voor samenwerking met deze hubs.
  6. Financiering en ondersteuning: Deelname kan leiden tot toegang tot subsidies, financiering, of andere middelen, afhankelijk van het project en de specifieke behoeften van het bedrijf.

Informatie

Voor verdere vragen en/of informatie kunt u terecht bij de NIDV (f.kleyheeg@nidv.eu). U kunt ook de RVO contacten of een van de Nederlandse Digitale Innovatie Hubs.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 03-04-2025

Voorjaarsconventie ASD

Op 22-23 mei organiseert de AeroSpace and Defence Industries Association of Europe (ASD) een bijeenkomst in Londen. De komende bijeenkomst richt zich specifiek op de waarde en rol van Midden- en Klein Bedrijven. Als lid van de ASD mag de NIDV drie Nederlandse MKB vertegenwoordigers voordragen om deel te nemen. De inschrijving sluit op woensdag 9 april.

Nieuws: 02-04-2025

De toekomst van de PIB Maleisië

De afgelopen vijf jaar was de Stichting Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid  (NIDV) de coördinator van het Partners for International Business (PIB) initiatief voor Maleisië. Ruim 5 jaar geleden is het programma gestart en na een maximale verlenging van twee jaar liep het programma op 31 december 2024 af. Na beëindiging van het  programma hebben 8 van de betrokken bedrijven ervoor gekozen om hun activiteiten in Maleisië voort te zetten. Als coalitie zullen ze worden ondersteund door de Malaysian Dutch Business Council (MDBC) om hun opgebouwde netwerk te intensiveren en verder uit te bouwen. Meerdere bedrijven hebben inmiddels aangegeven te willen aansluiten.
Internationaal|NIDV nieuws

Nieuws: 25-03-2025

Op weg naar snellere productie en levering militair materieel

Versnelde innovatie en opschaling en een hogere productie van militair materieel. Bovendien zeker weten dat het wordt geleverd. Dat zijn de belangrijkste doelen van het vandaag gelanceerde Defport. Binnen dit publiek-private platform werken de ministeries van Defensie en van Economische Zaken vanaf nu samen met industrie, banken en kennisinstellingen. Deze nauwere samenwerking is een voorwaarde voor een sterke Nederlandse defensie-industrie. Dat draagt bij aan een sterke krijgsmacht.